آخرین اخبار
کد مطلب: 73374
رضايي: نرخ ارز در دوره هاشمي و خاتمي هم افزايش ? برابري داشت
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1033

به گزارش سلام لردگان به نقل از  حوزه احزاب خبرگزاري فارس، محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام به صورت ويدئو کنفرانس در برنامه‌اي به همت کانون توحيد لندن به سه رويداد مهم "انقلاب اسلامي ايران"، "بيداري مسلمانان منطقه در دو سال اخير" و "جنبش ضدسرمايه داري وال استريت در آمريکا" را تحولات مهمي دانست و اظهار داشت: اين تحولات در سه دهه اخير فضاي بين‌المللي را از خود متأثر کرده و مي‌رود که چارچوب‌هاي نظام حاکم بر روابط بين‌المللي را به طور کلي تغيير دهد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه جنس انقلاب اسلامي مردم ايران از نوع بيداري اسلامي، جنس انقلاب‌هاي منطقه در دو سال اخير از نوع بيداري مسلمانان و جنس جنبش ضدسرمايه‌داري وال استريت در آمريکا از جنس بيداري انساني است، افزود: به نظر مي‌رسد که تعريف جديدي از مفهوم «مردم» (People) در علوم سياسي و اجتماعي در حال شکل گرفتن است چراکه در اين تعريف جديد، فراتر از آنچه با عنوان «نفع شخصي» افراد در منظومه فکري ليبرال دموکراسي غرب مطرح است بر «نفع جمعي» مردم نيز توجه ويژه شده است به گونه‌اي که ارزش‌ها و اعتقادات مردم به عنوان خطوط قرمز و منافع جمع مورد احترام خواهند بود.

وي با تأکيد بر اينکه نقطه عزيمت در دو حادثه اول در منطقه خاورميانه «مردم سالاري و آزادي از قيد ديکتاتورها» بوده در حالي که در غرب نقطه عزيمت فعالان جنبش ضرسرمايه داري وال استريت «عدالت و مبارزه با فساد سرمايه دارها» است، گفت: تمامي اين اتفاقات و جنبش‌هاي مردمي به طور قطع برخاسته از «فطرت الهي» مردم است چراکه «عدالت و آزادي و کرامت انساني» همان گم شده فطري مردم است.

رضايي در ادامه با بيان اينکه بيداري اسلامي تازه آغاز راه است و در آينده عمق يافته و گسترش پيدا خواهد کرد درباره ماهيت جنبش موسوم به وال استريت در ايالات متحده آمريکا اظهار داشت: اين جنبش فعلاً در حد يک فرياد است؛ فريادي برخاسته از سال‌ها تحمل ظلم و ستم ناشي از رفتار ارباب قدرت و ثروت که به اسم دموکراسي، خواسته‌هاي يک اقليت سرمايه‌دار را بر نيازها و خواسته‌هاي اکثريت جامعه ترجيح داده‌اند.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام مشکل اصلي اين جنبش را نبود راهبرد عنوان کرد و افزود: جنبش ضد وال استريت مي‌داند چه چيز را نمي‌خواهد اما هنوز در مورد آنچه را که مي‌خواهد به جمع بندي نرسيده و آلترناتيوي پيدا نکرده است.

وي با برشمردن عناصري که حس عدالت و آزادي را در آحاد مردم ايجاد مي‌کند، احترام به عقايد و ارزش‌ها را مهمترين حلقه مفقوده دو مکتب مادي ليبراليسم و سوسياليسم عنوان کرد و اظهار داشت: به ويژه در مکتب ليبرال دموکراسي غرب طي دوره‌هاي متمادي همواره به بهانه آزادي بيان به اعتقادات و ارزش‌هاي مرد در سراسر عالم توهين شده که نمونه بارز آن همين توهين اخير به پيامبر اعظم اسلام (ص) است که دامنه بازتاب‌ها و واکنش‌هاي آن همچنان ادامه دارد و لذا ليبراليسم و سوسياليسم در برابر پارادايم جديدي که شکل گرفته است رنگ خواهد باخت در واقع مفهوم جديد «مردم» را با استفاده از مباني فکري هيچ يک از اين مکاتب نمي‌توان تعبير و تفسير کرد.

رضايي ادامه داد: اجتماعي‌گرايي، شبکه‌ها و پيوندهاي اجتماعي که در آنها منافع فرد در کنار منافع جمع معنا پيدا مي‌کند در آينده مبناي روابط و تعاملات سياسي اجتماعي خواهد بود، ساختاري که در آن اخلاق و احترام به حقوق افراد بر مبناي فطرت الهي مردم اصل است و تمامي تعاملات بر اين اساس استوار خواهد شد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام فضاي متصور در عصر آينده را فضايي متأثر از بيداري و ايستادگي در برابر ظلم و فساد عنوان کرد و اظهار داشت: عصر آينده عصري است که در آن پيوندهاي اجتماعي مبتني بر اخلاق، پيوندهاي اقتصادي و روابط صرف سياسي را تحت تأثير خود قرار خواهد داد، عدالت اجتماعي نقش بيشتري در توسعه پيدا خواهد کرد، نظريه ارزش و پول بازسازي مي‌شود و مصرف کننده در چرخه اقتصادي ايجاد ارزش افزوده سهيم خواهد شد؛ يعني علم اقتصاد سياسي بيشتر به علم اقتصاد اجتماعي تحول پيدا مي‌کند.

وي در ادامه، تحولات شکل گرفته را با توجه به پتانسيل انقلاب اسلامي، نقطه آغاز اين جريانات عنوان کرد و اظهار داشت: البته با وجود پيام‌هاي مهم هنوز نتوانسته الگوي پيشرفت و زندگي را اجرا کند که قطعاً در آينده‌اي نزديک، اين امر هم تئوريزه خواهد شد.

رضايي افزود: در جريان انقلاب‌هاي منطقه نبايد تصور کرد که به تغيير حکومت در ليبي و مصر ماجرا پايان يافته است چرا که اين ابتداي راه است و اين کشورها در ادامه با چالش‌هاي جدي با آمريکا مواجه خواهند شد.

دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام درباره تحولات سوريه نيز اضافه کرد: الان تلاش‌هاي غرب در سوريه براي اين است که جريان بيداري اسلامي را با سقوط دولت سوريه به سوي دموکراسي خواهي غربي هدايت کنند و به نوعي تبديل به دموکراسي خواهي آمريکايي شود در حالي‌که گستره بيداري تا درون آمريکا نفوذ کرده و آسيب‌هاي دروني نظام سرمايه‌داري رخ نمايان کرده است.

وي عصر آينده را عصر بيداري، احترام به ارزش‌ها و اعتقادات مردم و نفي خشونت دانست که بنيان‌هاي شکل گرفته در مناسبات جهاني را بر هم خواهد زد.

*مذاکره ميان ايران و 1+5 مي‌تواند يک آغاز باشد

رضايي در پايان سخنان خود در جمع حاضرين در نشست کانون توحيد لندن به پرسش‌هاي دانشجويان و ديگر حضار پاسخ گفت.

وي در پاسخ به سوالي درباره آينده روابط ايران و غرب با توجه به اختلافات ماهوي موجود بين آنها گفت: مذاکرات ايران با گروه 1+5 تقطه آغاز خوبي براي ايران و غرب است که مي‌توان در قالب آن درباره بسياري از مسايل مشترک صحبت کرد؛ در مذاکرات 1+5 مي‌توان در خصوص مسائل محيط زيست و صلح و توسعه منطقه نيز مذاکره کرد.

رضايي افزود: ايران و غرب در شرايط نه جنگ و نه صلح قرار دارند، ولي رويارويي اقتصادي و سياسي که غرب با ايران آغاز کرده مي‌تواند ما را به هم نزديک يا به درگيري بکشاند که اين بستگي به مديريت دو طرف دارد.

دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح کرد: غرب در سالهاي آينده حتما به اين نتيجه خواهد رسيد که بايد از روش‌هاي فعلي در قبال ايران دست کشيده و راه ديگري را پيش گيرد.

وي اظهار داشت: در شرايط فعلي هم چه کسي گفته که مذاکره ايران با آمريکا يا اسرائيل حتما بايد دو جانبه باشد؟ در حالي که مذاکره با 1+5 خود يک نقطه آغاز خوب است که اگر به نتايج خوب برسد مي‌توان حتي آن را به مذاکرات تبديل کرد؛ مهم اين است که بين ما و گروه 1+5 نقاط مشترک پيدا شود، نقاطي که در حال حاضر کم رنگ شده است.

رضايي در پاسخ به سوال يکي ديگر از شرکت کنندگان در اين کنفرانس ويدئويي گفت: ما مي‌توانيم شرايط فتح خيبر و بدر را داشته باشيم و شرايط را از تهديد تحريم‌ها به فرصت پيشرفت کشور تبديل کنيم.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح کرد: البته الآن تجارت و اقتصاد ما با تهديد و مشکل مواجه شده ولي ما مي‌توانيم از اين مرحله عبور کرده و فتح خيبري و بدري داشته باشيم.

*شرکت در 2 انتخابات زياد است؟

وي در پاسخ به سوالي درباره اينکه شما در چند انتخابات شرکت کرده و نامزد شده‌ايد، افزود: تا کنون در جمهوري اسلامي بيش از 30 انتخابات برگزار شده است و من تنها يک بار در انتخابات مجلس و يک بار در انتخابات رياست جمهوري سال 88 شرکت کرده‌ام و در انتخابات سال 84 از انتخابات کناره‌گيري کردم، رضايي اين سوال را مطرح کرد که آيا شرکت در 2 انتخابات از مجموع 30 انتخابات در قياس با ديگر کانديداهاي انتخابات متوالي زيادي است؟

رضايي افزود: اگر در سال 88  هم به صحنه انتخابات آمدم به خاطر مسايلي بود که الآن نتيجه آن را مي‌بينيد و در مناظرات سال 88 مسايلي را گفتم که مايل نبودم روي بدهد، ولي متاسفانه امروز شاهد آن هستيم.

*در حال بررسي براي شرکت در انتخابات رياست‌جمهوري هستم

دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد: براي انتخابات آتي رياست جمهوري هنوز تصميم نگرفته‌ام و در حال بررسي هستم، اگر بخواهم بيايم رسماً اعلام خواهم کرد و برنامه‌هايم را هم خواهم گفت.

وي در پاسخ به سوالي درباره احتمال برگزار نشدن يا تعويق انتخابات رياست جمهوري در شرايطي خاص نيز گفت: ما حتي در دوره دفاع مقدس که 15 استان ايران به اشغال در آمده بود نيز انتخابات‌ها را سر وقت برگزار کرده‌ايم، لذا انتخابات آتي نيز در موقع خود برگزار خواهد شد و مشکلي وجود نخواهد داشت.

رضايي درباره ايده دولت وحدت ملي آقاي هاشمي نيز گفت: من معتقد به تشکيل دولت ائتلافي هستم، دولت وحدت ملي بيشتر براي محل‌هايي کاربرد و مصداق دارد که گروه‌ها درگير جنگ شده باشند و به نظر من در کشور ما ايده دولت ائتلافي کارآمد و متعهد بيشتر قابل پياده شدن است.

*فنر ارز در رفت ولي قابل کنترل است

دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين درباره نوسانات بازار ارز و طلا نيز گفت: يک عامل اين نوسانات عدم آمادگي دولتمردان ما بوده است، شايد شناخت و در نتيجه آمادگي نداشته‌اند اما از همين روزها شاهديم که دولت سياست‌هايي پيش گرفته که به سمت تثبيت قيمت ارز در حال حرکت هستيم.

وي افزود: قيمت ارز در دوره آقايان هاشمي و خاتمي افزايش هايي در حد 2 برابر داشت ولي اين افزايش در طي هشت سال به آرامي صورت گرفت؛ اما در دوره آقاي احمدي‌نژاد اين قيمت ثابت ماند و فشاري ايجاد شد که باعث حالتي مانند در رفتن فنر پيش بيايد؛ در حالي که قيمت ارز در 7 سال گذشته مي‌توانست آرام آرام و متناسب با تورم داخلي و خارجي انعطاف داشته باشد، به علت رعايت نکردن اين موضوع و ضعف مديريت‌ها حالت در رفتگي فنر ايجاد شد اما وضع ارز قابل کنترل است.

رضايي گفت: بنگاه‌هاي ما قبلاً با رقابت پذيري با کالاهاي ديگر مواجه بودند حالا با تحريم هم مواجه‌اند، براي مديريت اين وضع و تبديل تهديدها به فرصت لازم است به سمت الگوي جديدي از اداره و مديريت اقتصادي کشور حرکت کنيم.

*اسرائيل حماقت کند بيش از 10 هزار کشته مي‌دهد

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان درباره تهديدات صهيونيست‌ها عليه ايران نيز خاطرنشان کرد: ما خواهان جنگ نيستيم ولي خود را براي دفاع کاملاً آماده کرده‌ايم، البته صهيونيست‌ها جرات حمله به ايران را هم ندارند و اين حرف‌ها را براي کسب امتياز از رئيس‌جمهور آينده آمريکا مي‌زنند ولي اگر حمله کنند قدرت بازدارنده ايران ضربه مهلکي به آنها خواهد زد و تعداد تلفات اسرائيل از 10 هزار نفر کمتر نخواهد بود؛ لذا آنها خيلي زود متوقف خواهند شد.


 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس